De kliniek

Apotheek

Dierenkliniek Nuland heeft een uitgebreide apotheek met moderne diergeneesmiddelen. Ook liggen speciaal dieetvoer, onderhoudsvoer en diverse beschermings- en verzorgingsartikelen voor u klaar.

Bloedanalyse-apparatuur

Uw kliniek heeft eigen bloedanalyse-apparatuur. Hiermee kan snel bloedonderzoek worden uitgevoerd. Binnen 30 minuten ontvangt u de uitslag. Voor heel specialistisch onderzoek is het soms noodzakelijk om monsters op te sturen naar een extern laboratorium.

Digitale röntgenapparatuur

Uw dierenarts maakt vaak gebruik van moderne röntgenapparatuur, geschikt voor diverse onderzoeken. Zo kan ze heel snel en goed zien wat er aan de hand is met uw huisdier.

Gasanesthesie

Wij beschikken over de nieuwste gasanesthesie. Dit is een nauwkeurigere en veel veiligere manier van het onder narcose brengen van uw huisdier dan het geven van injecties. Bovendien kan uw hond of kat rustig beademd worden tijdens de behandeling en komt die weer sneller uit de narcose.

Operatiekamer

Onze kliniek beschikt over een modern ingerichte operatiekamer, waarin chirurgische ingrepen uitgevoerd worden. Tijdens operaties worden ademhaling en hartslag van het dier gecontroleerd.

Opname

Heel soms is het nodig dat uw huisdier na de operatie ter observatie moet blijven. Dit kan in onze goed ingerichte en diervriendelijke opnameruimte. U bent welkom om op ziekenbezoek te komen.

Tandheelkunde

Dierenkliniek Nuland zorgt voor het gebit van uw huisdier. Anne reinigt het gebit en verwijdert tandsteen en Yvet trekt tanden en behandelt het ontstoken tandvlees. Wij zijn hiervoor speciaal opgeleid en gebruiken professionele apparatuur, waaronder een speciale dentale unit. Ook geven wij tips over hoe u het gebit van uw huisdier zo lang mogelijk fris kunt houden.

Urine-analyse apparatuur

Wij beschikken over snelle urine-analyse apparatuur. Als u het plasje van uw dier voor ons opvangt, analyseren wij snel wat er aan de hand is en welke behandeling wij het beste kunnen inzetten. Lukt het opvangen niet? Dan helpen wij u daar natuurlijk bij.

Microscopie

Door middel van microscopie kunnen Yvet en Anne onderzoek doen naar huidcellen, bloedcellen, ectoparasieten en urinekristallen. Zo weten we snel wat er met uw dier aan de hand is.

Bloeddrukmeter

Hoge bloeddruk komt bij onze (seniore) huisdieren ook regelmatig voor. Wij beschikken over de nieuwste bloeddrukmeter. Een gratis bloeddrukmeting zit voor seniore huisdieren bij hun jaarlijkse vaccinatie.

Zuurstofkooi

Voor benauwde katten en (kleinere) honden met hart- en/of longproblemen beschikken wij over een zuurstofkooi.

Couveuse

De couveuse hebben wij speciaal voor de kleinere huisdieren die onderkoeld zijn en/of meer zuurstof nodig hebben. Wij kunnen hen hierbij extra ondersteunen.