Een blije kat, is een gezonde kat.

We houden allemaal van onze huisdieren en zorgen voor hen, maar hoe vaak denken we aan hun geluk? Er zijn onderzoeken die aantonen dat gelukkige katten gezonder zijn en gezondere katten ook gelukkiger. Dus hoe kun je het leven van je kat gelukkiger maken?

Geef uw kat toegang tot lage en hoge plaatsen
In het wild zouden katten in bomen klimmen om hun omgeving te onderzoeken en om prooien/roofdieren te spotten. Als ze op hoge plek zitten, kunnen katten roofdieren vermijden, en het biedt ook een veilige ruimte voor hen om te slapen met een kleinere kans om te worden verrast. In de loop van de tijd is dit instinct om op hogere plaatsen te zitten als middel om te overleven doorgegeven aan onze huiskatten. Moderne katten houden van de katten krabpaal of planken om zich thuis veilig te voelen. Sommige andere katten geven de voorkeur aan lage schuilplaatsen, en deze katten zijn meestal een beetje verlegener. Deze katten kunnen genieten van kattentunnels of overdekte kattenbedden, zodat ze zichzelf kunnen terugtrekken als ze zich bedreigd voelen.

Veilig eten
Net als de meeste prooidieren kunnen katten zich kwetsbaar voelen tijdens het eten. Om hen zich prettiger te laten voelen, plaatst u etensbakje op een lichaamslengte afstand van de muur. Op deze manier kan uw kat tegenover de kamer eten en zich niet zo blootgesteld voelen. Als je andere katten hebt, plaats je hun voerbakken uit elkaar zodat er voldoende ruimte tussen is. Als je een hond hebt, leg je het voer van je kat op een verhoogd oppervlak zodat ze zich nog steeds veilig voelen tijdens het eten.

Moedig jagen of werken voor voedsel aan
Om het leven van je kat te helpen verrijken, probeer je voedselpuzzels of andere manieren toe te voegen waarmee ze kunnen werken om hun voedsel te krijgen. Bij ons op de kliniek hebben wij een Speel-o-theek die u voor 1 week voor 5 euro borg kan lenen. Ze moeten werken en nadenken voor hun eten, dit zorgt voor gezondere en gelukkiger katten!

Kattenbak
Katten zijn unieke wezens die echt gedijen op hun netheid. Door hun kattenbak schoon te houden door minstens één keer per dag poep en plas uit de bak te scheppen, kun je je kat al gelukkig maken. Kies ook een kattenbak die geschikt is voor de grootte van uw kat en plaats deze in een gebied dat ze aantrekkelijk vindt. We raden aan om een ​​extra kattenbak te hebben voor het aantal katten dat je in huis hebt (als je bijvoorbeeld 2 katten hebt, raden we 3 kattenbakken aan).

Ga lekker aan de slag en maak uw kat gelukkiger dan ooit!